Σελίδες

Ετικέτες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ανθρωπιστικές Βομβές των ελληνικών μαχητικών στον κόλπο της Σύρτης!!!


Η αποστολή(ανθρωπιστική βοήθεια) κρατήθηκε μυστική μέχρι την επιστροφή των αεροσκαφών στην βάση τους. Οι στόχοι (αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή της Σύρτης) εβλήθησαν με απόλυτη επιτυχία και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών από την λιβυκή αεράμυνα. Τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν σε ύψη μεταξύ 15.000 και 18.000 ποδών πάνω από την περιοχή του στόχου και έγνε χρήση συστημάτων ναυτιλίας-σκόπευσης LANTIRN.


Τα ελληνικά αεροσκάφη στην περιοχή του στόχου συνοδεύτηκαν από μαχητικά Mirage 2000-5 του Κατάρ που επίσης απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας. Το ελληνικο-καταριανό «πακέτο» κατευθύνθηκε στην περιοχή του στόχου από αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ EΜB-145 Erieye.

Είναι η πρώτη πολεμική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τον Β’Π.Π. ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και είναι διάχυτη η συγκίνηση στους κόλπους της Π.Α. από την απόλυτη επιτυχία της αποστολής. Δεν αναφέρθηκε καμία απώλεια στο έδαφος και όπως χαρακτηρισιτικά λέχθηκε από στέλεχος της Π.Α. «Εμείς ξέρουμε που χτυπάμε. Δεν σκοτώνουμε αμάχους» υπαινισσόμενος τις μεγάλες απώλειες αμάχων των τελευταίων ημερών από τις συμμαχικές επιδρομές.

Η εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιβύη όσο και αν διαψευδόταν από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη λόγω της «σχετικής επιτυχίας», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά από πηγές του ΝΑΤΟ, των γαλλικών και αραβικών μαχητικών. Το βάρος των μέχρι σήμερα αποστολών έχει πέσει στους ώμους των «συνήθων υπόπτων» Βρετανών και Αμερικανών, οπότε και κατέστη επιβεβλημένη η ελληνική εμπλοκή.

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ!!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
Το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" στις Βρυξέλλες
Μεταξύ των μελών και ο συμπολίτης μας, δικηγόρος Δημήτρης Σιανίδης, μέλος και νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.

Ομάδα μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, πραγματοποιεί από χθες 30/03/2011 επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με σκοπό την ανάδειξη τουπολυσυζητημένου θέματος των διοδίων και στην Ευρώπη. Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν ήδη με τους Ευρωβουλευτές κκ. Χουντή και Πουπάκη, στους οποίους εξέθεσαν το πρόβλημα της παράνομης παραχώρησης των ελληνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες, με τα γνωστά προβλήματα που βιώνουμε όλοι μας.
Επίσης συναντήθηκαν με την εκπρόσωπο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στις Βρυξέλλες κα. Καρακώστα. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη δυνατότητα της προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των όρων των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, δεδομένου μάλιστα ότι ο τρόπος επιβολής των διοδίων στη χώρα μας αντίκειται τόσο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης) όσο και στο Σύνταγμά μας.
Ακόμα, μέλος της ομάδας, παρενέβη στην ημερίδα της Ευρωομάδας της GUE/NGLΟ, που είχε ως θέμα την οικονομική και την κοινωνική κρίση στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας το πρόβλημα αλλά και τις απόψεις μας για το ζήτημα των διοδίων και των παράνομων συμβάσεων παραχώρησης του εθνικού πλούτου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις κερδοσκοπικών συμφερόντων.
Οι επαφές θα συνεχισθούν και αύριο 01/04/2011.
Το κίνημά μας θα συνεχίσει να διευρύνει την γνωστοποίηση του θέματος σε ολοένα και ψηλότερα κλιμάκια, μέχρις ότου καταφέρει η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών να βρει το πραγματικό της αντίκρισμα και να βασισθεί σε αληθινά Νόμιμα Θεμέλια και όχι σε «Νόμους καρικατούρες», υποχείριους των εκάστοτε κερδοσκόπων!
Βρυξέλλες 31/03/2011
Η ομάδα του Πανελλαδικού Συντονιστικού
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Δεν πετάμε τίποτα!


Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με θέμα την Οικιακή Κομποστοποίηση από την Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Image
Μια ακόμη εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες, όλων των τάξεων , παρακολούθησαν  μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα τα οικιακά απόβλητα.
Image 
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας εξήγησαν στις μαθήτριες και στους μαθητές, με απλά λόγια, προβάλλοντας  παράλληλα πλούσιο οπτικό υλικό, τι είναι και πως λειτουργούν ο Βιολογικός Σταθμός και ο ΧΥΤΑ, ενώ αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και στους τρόπους διαχείρισης οικιακών αποβλήτων. Στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης έγινε λεπτομερής αναφορά στην οικιακή κομποστοποίηση, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.
Ακολούθησε συζήτηση με τους δασκάλους και τα παιδιά, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της οικιακής κομποστοποίησης έναντι άλλων μεθόδων και στη συνέχεια, όλοι μαζί, κατέβηκαν στην αυλή του σχολείου και  παρακολούθησαν την κατασκευή ενός απλού οικιακού κομποστοποιητή από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος.
Image 
Μαθητές και μαθήτριες της 6ης Τάξης, μετά από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς,  είχαν φέρει από το σπίτι αρκετά υλικά για κομποστοποίηση (φλούδες φρούτων, υπολείμματα λαχανικών, ροκανίδια, στάχτη από το τζάκι κλπ) και μαζί με τα χόρτα που έκοψαν από κάποια σημεία της αυλής  …εγκαινίασαν τον κομποστοποιητή του σχολείου.  Έτσι σε λίγους μήνες θα μπορέσουν τα παιδιά να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως μετατρέπονται κάποια από τα υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου μας σε άριστο λίπασμα.
Image 
Το υλικό της εκδήλωσης επιμελήθηκαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία στα πλαίσια της δράσης «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διάδοση της οικιακής κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στο νομό Πιερίας. Το υλικό είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενη/ο εκπαιδευτικό.
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)