Σελίδες

Ετικέτες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΜΑ!!!!!!!!!!

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ?
ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ?



“Κανένας δεν είναι περισσότερο δούλος ,από αυτόν ,που εσφαλμένα πιστεύει πως είναι ελεύθερος”
.Wolfgang von Goethe


Δαπανήσατε ποτέ 5 λεπτά από το χρόνο σας για να σκεφτείτε τη σημερινή οικονομική παραδοξότητα ? Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δημόσιο χρέος και χρωστά ,η γερμανική το ίδιο ,η ισπανική ,η πορτογαλική η γαλλική ,η ελληνική ,όλες (τηρουμένων των αναλογιών) .Σε ποιόν όμως χρωστάνε όλοι αυτοί ? Που συνίσταται το δημόσιο χρέος ? Ποιοι είναι πάνω από τα κράτη και τα δανείζουν και κάτω από ποια λογική και ποια νομιμοποίηση επιβάλλουν επιτόκια δανεισμού ?


Αναλογιστήκατε ποτέ τι γίνεται σήμερα στα πλαίσια της ελληνικής “πιστωτικής στενότητας” ? Ψάχνουμε μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εναγωνίως και καταντροπιασμένοι ,ζωγραφισμένα και έγχρωμα χαρτιά ,για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της “στάσης πληρωμών”.
Δεν αναρωτιέται κανείς ?

Γιατί η Κυβέρνηση δεν «κόβει» (μέσω της κεντρικής τράπεζας) τον ανάλογο αριθμό δικών της χαρτονομισμάτων τα οποία στη συνέχεια θα νομιμοποιήσει και έτσι - καθώς όλοι θα τα αποδεχόμαστε ως νόμιμα αξιόγραφα - θα κυκλοφορούν στην αγορά ? Που είναι το πρόβλημα ? Ποιος δεν μας αφήνει ? Τι είναι το χρήμα τελικά ? Όλοι δεν γνωρίζετε πως είναι απλά ένα μέσο ανταλλαγής χωρίς εσωτερική αξία ? Τι μας εμποδίζει λοιπόν να εκδώσουμε δικά μας “ζωγραφισμένα χαρτιά” και να λύσουμε (τουλάχιστον) το πρόβλημα των πληρωμών ? Τι είναι λοιπόν αυτά τα έγχρωμα χαρτιά και παρακαλάμε ιδιώτες (!?) να μας τα δώσουν ? Και γιατί ιδιώτες ? Τι είναι τελικά το χρήμα ? Τρόφιμα , αξία , προϊόντα ? Κι αφού δεν είναι όλα αυτά ,που είναι το πρόβλημα ?


Όλοι δεν γνωρίζετε ότι πλέον το χρήμα δεν αντιπροσωπεύει αντίκρισμα σε χρυσό - όπως συνέβαινε κάποτε - και πλέον είναι απλά ένα κομμάτι έγχρωμο χαρτί για να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ και μόνο τις συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών που έχουν αξία ? Γιατί λοιπόν αυτό το χαρτί δανείζεται με τόκο ,καταδικάζοντας την ανθρωπότητα σε ατέρμονο ζυγό και σε νομοτελειακά αναπαραγόμενο χρέος ? Γιατί οι κυβερνήσεις αλλά και τα πολιτικά κόμματα – ειδικά του ΚΚΕ – δεν αναφέρουν κουβέντα γι αυτό το παγκόσμιο κόλπο των διεθνών τραπεζιτών ? Γιατί η αριστερά δεν ανέφερε ούτε στιγμή ,ότι η παγκόσμια αυτή «κρίση» είναι κατασκευασμένη από τα ίδια πρόσωπα που ενορχήστρωσαν το κραχ του 1929 -1930 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ?


Γιατί η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δανείζει τις ελληνικές εμπορικές με 1% και στη συνέχεια αυτές δανείζουν το κράτος με 6% ? Γιατί το ελληνικό κράτος δεν εκδίδει λαϊκά ομόλογα με το σκεπτικό ότι "…θα μειωθεί η ρευστότητα της αγοράς" ?


Το σκεφτήκατε ποτέ ? Όχι βέβαια ! Ούτε καν σας πέρασε από το μυαλό ,ούτε καν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και συμβαίνουν όλα αυτά ,δεν τα καταλαβαίνετε καν (!!??). Για σας το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μια …νομοτέλεια .Κάτι που …“έτσι είναι ”. Δεν σας είπαν ούτε σας λένε τίποτα στα σχολεία. Σας παρουσιάζουν τα οικονομικά ως μια ακαταλαβίστικη μαθηματικοποιημένη γλώσσα που μόνο απέχθεια προκαλεί ,τα εξαφάνισαν από τα αναλυτικά προγράμματα των μικρών τάξεων του γυμνασίου και τα στριμώξανε κατακρεουργημένα και αφαιμαγμένα από επιστημονικότητα και ουσία στην Γ΄ λυκείου σαν ξεχωριστό ,επιπλέον μάθημα, που όποιος μαθητής το επιλέξει μειώνει και το γενικό του (άρα δεν το επιλέγει) και όλα αυτά, λίγο πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν (?!).


Έξυπνα όσο και ξεδιάντροπα ,σας αποκόβουν από βασικές οικονομικές γνώσεις για να μη ξέρετε. Ποιός καταλαβαίνει σήμερα τι είναι τα σπρέτς τι είναι το ΑΕΠ ,τι σημαίνει χρήμα και ποια η χρησιμότητά του. Όταν η οικονομική γνώση πάει να μπει στην παιδεία ,διάφορες περίεργες…δυνάμεις μέσα από το Παιδαγωγικό Ιστιντούτο εναντιώνονται , προφασιζόμενες την απανθρωποίηση της παιδείας και αποβλακώνουν τη νεολαία μας με το χαρακτηρισμό ,ακόμα μια φορά ,της Ελένης και του Πριάμου ,που είναι …καλοί ,…καλόκαρδοι και να μην πω τίποτε άλλο.


Από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄λυκείου ,οι μαθητές μας χαρακτηρίζουν κάθε χρόνο όλους τους ήρωες της αρχαίας μυθολογίας ,μαθαίνουν την πεντατονική κλίμακα της Ινδίας και στερούνται ενορχηστρωμένα απαραίτητες γνώσεις καταναλωτικού αλφαβητισμού, ανάλυσης βασικών οικονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών, παραμέτρων δηλαδή σύμφωνα με τις οποίες θα καλεστούν στα 18 τους να ψηφίσουν…(!)


Έτσι ,στο κυκεώνα αυτό της αποβλάκωσης ,το χρήμα είναι για σας κάτι σαν αέναη αλήθεια , κάτι που έχει μέσα του την αξία της συμπαντικής κατασκευαστικής μηχανής και λειτουργεί με πανάρχαιο μηχανισμό κάπως έτσι : Δανείζομαι με τόκο και μετά δουλεύω σαν καλός πολίτης και ξεπληρώνω το δάνειο ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ .Έτσι απλά…


Γνωρίζετε ότι τα λεφτά που σας δανείζουν οι τράπεζες ,δημιουργούνται από κοπανιστό αέρα μέσω του συστήματος των κλασματικών αποθεματικών με αντικρίσματα που απλά δεν υπάρχουν ? Γνωρίζετε ότι το χρήμα που κυκλοφορεί σε χέρια είναι το 3% του συνολικού αριθμητικού ποσού που υπάρχει και το υπόλοιπο είναι απλά λογιστικοί αριθμοί σε υπολογιστές ? Γνωρίζετε πως με το σύστημα των κλασματικών αποθεματικών οι τράπεζες δημιουργούν 9 φορές περισσότερο χρήμα (έντοκο μάλιστα) από αυτό που έχουν ως καταθέσεις και έτσι ελέγχουν πλήρως την προσφορά χρήματος στην αγορά ?


Γνωρίζετε ότι είναι αντισυνταγματικό να σας κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία - για χρήματα που δανειστήκατε από τράπεζες - και τα οποία δεν ήταν ποτέ στην ιδιοκτησία τους ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ “ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ” ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (Ε.Ε , Δ.Ν.Τ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ,ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ FED ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ?


Όχι βέβαια ! Αν το γνωρίζατε ίσως ο κόσμος μας να ήταν εντελώς διαφορετικός σήμερα.


Για να καταλάβετε πως λειτουργεί το όλο σύστημα ,αρκεί ένα παράδειγμα :
Έστω ότι η κυβέρνηση αποφασίζει να ζητήσει από την κεντρική τράπεζα 1 δις €. Ζητάει λοιπόν να "κατασκευαστεί" το ποσό και η ίδια εκδίδει ομόλογα (χαρτιά με ζωγραφιές δηλαδή) ίδιου ποσού και τα δίνει στην κεντρική τράπεζα ως εγγύηση (!!??). Στην πραγματικότητα βέβαια όλα γίνονται μέσω των υπολογιστών με λογιστικούς αριθμούς και μόνο.


Τα χρήματα όμως που η κυβέρνηση έχει πάρει ,συνοδεύονται από επιτόκια (??!!) ,έστω 2% .Άρα λοιπόν θα πρέπει να επιστρέψει 1δις και 20 εκ. τόκους. Από που όμως θα βρεθούν τα επιπλέον 20εκ. για να πληρωθούν οι τόκοι ,αφού κόπηκε μόνο 1 δις ? Μα ,πάλι από νέο δάνειο με νέο επιτόκιο και άρα νέο επιπλέον χρέος .Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται όταν γνωρίζουμε πως το 1 αυτό δις έχει ήδη γίνει 9 στην αγορά - με το σύστημα των κλασματικών αποθεματικών - με επιπλέον χρέος ,λόγω των επιτοκίων που το επιπλέον πλασματικό αυτό ποσό επιβαρύνεται .


Έτσι λοιπόν η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να υπάρχει σε ένα τραπεζικό σύστημα που είναι νομοτελειακά πληθωριστικό και φτιαγμένο ώστε να δημιουργεί χρέος και θα είναι πάντα όσο θα αφήνουμε εμείς με την αγνωσία μας να υπάρχουν ιδιωτικά τραπεζικά καρτέλ που ελέγχουν την δημιουργία και την προσφορά χρήματος και εξαγορασμένες κυβερνήσεις που τα στηρίζουν.
Να λοιπόν που και γιατί χρωστάνε όλα τα έθνη . Γιατί με το χρηματοπιστωτικό αυτό σύστημα, το χρήμα είναι χρέος και το χρέος χρήμα ,όπως και άλλοι άνθρωποι είχαν προ πολλού καταλάβει :


“…Ειλικρινά πιστεύω πως τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από ολόκληρους στρατούς .Η δύναμη της έκδοσης νέου χρήματος θα πρέπει να φύγει από τα χέρια των τραπεζών και να επανέλθει στους ανθρώπους στους οποίους κανονικά ανήκει .Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ σε ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση νομίσματος ,οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτό, θα στερήσουν τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων ,ώστε κάποια μέρα τα παιδιά τους θα ξυπνήσουν άστεγα στη ήπειρο που οι πρόγονοί τους κατέκτησαν ”.
Thomas Jefferson
3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ
1801 – 1809
Όλα άρχισαν ουσιαστικά από τη δημιουργία της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (FED) το 1913 ,που κάθε άλλο ,παρά ομοσπονδιακή ήταν .Ήταν καθαρά ελεγχόμενη από ιδιώτες όπως οι Rockfeller ,J.P Morgan ,Goyolmpergk και κυρίως, η μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία όλων των εποχών οι Rothschilds , και νομιμοποιήθηκε με νόμο που με νοθεία πέρασε επί προεδρίας Woodrow Wilson , 2 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ,όταν οι περισσότεροι γερουσιαστές ήταν στα σπίτια τους. Ο ίδιος - παραπλανημένος τότε - Wilson θα πει αργότερα :




“…Το μεγάλο μας βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το δικό του οικονομικό σύστημα .Το δικό μας οικονομικό σύστημα συσσωρεύεται ιδιωτικά .Η ανάπτυξη του έθνους μας κατά συνέπεια και όλες οι δραστηριότητές μας, είναι στα χέρια μερικών ανθρώπων, οι οποίοι ,σύμφωνα με τη δική τους λογική και τις δυνατότητές τους ,παγώνουν ,επιβραδύνουν και καταστρέφουν την αυθεντική οικονομική ελευθερία.
Έχουμε καταντήσει μια από τις χειρότερα διοικούμενες ,μια από τις πιο απόλυτα ελεγχόμενες και κυριαρχούμενες κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου. Δεν είμαστε πλέον μια κυβέρνηση ελεύθερης γνώμης, πεποιθήσεων και πλειοψηφικής εκλογής ,αλλά μια κυβέρνηση υπό την κρίση και την απειλή μιας μικρής ομάδας κυρίαρχων ανθρώπων”.
Woodrow Wilson
28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ
(1913 – 1921)


"Αυτή τη στιγμή η FED διαιωνίζει μια κατάσταση όπου μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε χρήματα από αυτή με τόκο για να πληρώσουμε τον τόκο που έχει ήδη συσσωρευθεί και κεφαλαιοποιηθεί. Έτσι με τον δρόμο που έχουμε πάρει δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από το χρέος".
Charles Collins)
Δικηγόρος πρώην διευθυντής , ιδιοκτήτης τράπεζας και υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ


“Δώστε μου τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος ενός έθνους και δε με νοιάζει καθόλου ποιος κάνει τους νόμους του”.
Mayer Amschel Rothschild
Ιδρυτής της τραπεζικής δυναστείας των Rothschild.
Επί αιώνες (1743 ) και - ακόμα και σήμερα - οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου. Ο μεγαλύτερος μέτοχος τηs FED.


Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί ελέγχουν τη ζωή μας με ανήθικο ,αισχρό και απάνθρωπο τρόπο. Δημιούργησαν και χρηματοδότησαν όλους τους πολέμους στις στάχτες των οποίων κέρδισαν αμύθητα ποσά. Δημιούργησαν και κατεύθυναν με μαθηματική ακρίβεια τις οικονομικές κρίσεις του 1907 , 1909 και 1920 ,το μεγάλο κράχ του 1929 – ’30 και φυσικά τη σημερινή κρίση. Θυμηθείτε από πού ξεκίνησε (πάλι) η κρίση των ημερών μας.


“Κατά τον ομοσπονδιακό νόμο αποθεματικού ,οι πανικοί δημιουργούνται επιστημονικά .Ο παρόν πανικός είναι ο πρώτος επιστημονικά κατασκευασμένος και λειτούργησε με την ακρίβεια μαθηματικής εξίσωσης”.
Charles Lindbergh
Γερουσιαστής ,αναφερόμενος στην οικονομική κρίση του 1920


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ : είναι δυνατόν να αποτελεί οικονομία το να κερδίζει κάποιος σε μια μέρα ποσά ισοδύναμα με το ΑΕΠ όλου του τρίτου κόσμου ,μόνο και μόνο διαδίδοντας φήμες με τις οποίες κάποιες μετοχές κατρακυλάνε ή εκτοξεύονται ? Με βάση ποια οικονομική αρχή πραγματικής αποδοτικότητας στέκει και είναι ηθικό κάτι τέτοιο ? Μπορεί να έχει σχέση κάτι τέτοιο με την πραγματική αξία των προϊόντων και υπηρεσιών και με την πραγματική παραγωγική διαδικασία ? Είναι ανεκτό σήμερα τα κερδοσκοπικά αυτά παιχνίδια να λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που η απόλυτη φτώχεια και η εξαθλίωση παγκοσμιοποιείται ?


Είναι ανεκτό το 2% του πληθυσμού να κατέχει το 40% του παγκόσμιου πλούτου ? Είναι δυνατόν οι τράπεζες να εμφανίζουν προκλητική αύξηση του ενεργητικού τους - καταμεσής της κρίσης – κατά 110 %,ενώ 6 στους 10 δανειολήπτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους ?
Από πού τελικά προήρθαν αυτά τα κέρδη ?


Ποιοι διακινούν 500 δις κάθε χρόνο μέσω off shore εταιρειών , ενώ το δημόσιο χρέος είναι 325 δις ? Γιατί παρά την τρομερή άνοδο της τεχνολογίας ,οι άνθρωποι δεν βοηθήθηκαν καθόλου στη καθημερινότητά τους ? Γιατί παρά το ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλότατος – όπως μας λέει η κυβέρνηση – το εισόδημά μας σταθερά χάνει την αγοραστική του αξία ?


Τι ρόλο παίζουν σε όλη αυτή τη βυσσοδομία τα ΜΜΕ οι κυβερνήσεις μας και οι πολιτικές ηγεσίες ? Είναι εξαγορασμένες από τα τραπεζικά καρτέλ και σε ποιο βαθμό ?


Απλά ,αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο σας και ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ !!! ;

Όσο διαιωνίζεται αυτό το απαράδεκτο ,απάνθρωπο, ανήθικο και επιστημονικά εξωφρενικό χρηματοπιστωτικό σύστημα , (κοπή έντοκου (?) χρήματος από ιδιώτες) δεν πρόκειται να ευτυχίσουμε ποτέ. Ήδη μετατραπήκαμε σε σύγχρονους δούλους χωρίς να το καταλαβαίνουμε .Θα δουλεύουμε με τρομερό και μόνιμο άγχος για να πληρώνουμε τόκους και χρέη του κράτους που δημιουργήθηκαν από κοπανιστό αέρα . Είναι εξωφρενικό ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ !! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ απλά και λογικά και θα βρείτε τη λύση ,θα δείτε την αλήθεια .Κι όσοι την καταλάβετε ,βοηθείστε και αυτούς που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να το αντιληφθούν .


Όλοι μαζί ,με όπλο τη γνώση και την πίστη στην ανθρώπινη μοναδικότητα και γνώμονα την ελευθερία μαζί με την οποία γεννήθηκε ο άνθρωπος, θα βρούμε τη λύση. Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα όπως τα πρασινοδόλαρα του Αβραάμ Λίνκολν στις αποικίες .Υπάρχει αναγκαιότητα, την βλέπουμε κάθε μέρα στη μιζέρια μας .


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ : Ευρωπαϊκή Ένωση , Παγκόσμια τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΟΗΕ ,όλα συστήθηκαν για να βοηθήσουν δήθεν την ανθρωπότητα …Και τι έγινε ? Τη βύθισαν σε μεγαλύτερη φτώχεια ,στους …προληπτικούς πολέμους, στις κατασκευασμένες κρίσεις και στην κλιμακούμενη ανελευθερία. Κλέψαν το χαμόγελό μας και αυτό – τουλάχιστον εγώ - δεν θα τους το συγχωρήσω ποτέ ,γιατί μόνο αυτό ζήτησα ! Ούτε Ferrari ,ούτε μεγαλεία ,ούτε υπερβολές ! Μια δουλειά και μια μικρή σιγουριά για το αύριο ,τίποτε άλλο…


Η εξαγορασμένη κυβέρνηση του G.US.P ( George U.S. Papandreou) θα είναι ο απόλυτος εχθρός μου και θα κάνω οτιδήποτε για να τιμωρήσω αυτούς τους …υπανθρώπους και τη γενιά τους , σ’ αυτή τη ζωή, ή στην άλλη !!!


“…Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση είτε μας αρέσει είτε όχι. Το μοναδικό ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί με επιβολή ή ,συναίνεση. ”
Paul Warburg
Συμβούλιο εξωτερικών σχέσεων.
Αρχιτέκτονας του ομοσπονδιακού αποθεματικού συστήματος.
Δείτε : http://www.youtube.com/watch?v=lBln-RklD8k και θα καταλάβετε…

ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Γιάννης ΚούροςΟ Γιάννης Κούρος είναι Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος, με σειρά διακρίσεων στο μη Ολυμπιακό άθλημα του υπερμαραθωνίου. Γεννήθηκε τις 15 Μαρτίου 1956, στη Βλαχοκερασιά Τριπόλεως. Άρχισε τα ποιήματα και τις μελωδίες του στην ηλικία των δώδεκα ετών. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στο γυμνάσιο, πήρε μαθήματα στη βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική. Από δεκαέξι ετών ξεκίνησε τον αθλητισμό και έως σήμερα έχει καταρρίψει τουλάχιστον 134 παγκόσμια ρεκόρ. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη μουσική την λογοτεχνία την ποίηση και το τραγούδι, όπου συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος.
Το 1990 μετανάστευσε στην Αυστραλία, όπου και πήρε την αυστραλική υπηκοότητα. Το Μάρτιο του 1993 κέρδισε το πρώτο βραβείο για τα λυρικά ποιήματα. Το 1983 τρέχει το 1ο Σπάρταθλο όπου τερματίζει σε 3 ώρες και 15 λεπτά μπροστά από το δεύτερο δρομέα. Το 2000 το νομαρχιακό διαμέρισμα της Αττικής σε μια τελετή τον έχρισε ως πρεσβευτή του ελληνισμού. Έχει κερδίσει το Σπάρταθλον συνολικά τέσσερις φορές (1983, 1984, 1986, 1990), και είναι διεθνής μοναδικός με αυτές τις επιδόσεις.
Έχει δηλώσει
«Τρέχω υπερβατικά, ενάντια στη φύση και στις κακουχίες. Η προσπάθεια ενός υπερμαραθωνοδρόμου είναι εγκεφαλική. Ο αγώνας του όπως τόνισε είναι μια υπέρβαση του σώματος και ολοκληρώνεται ενεργοποιώντας τα βιώματα από τις πνευματικές του δυνάμεις. Το μυστικό της επιτυχίας μου οφείλεται και στην κράση μου να ξεπερνώ τα όρια Η φιλοσοφία του αγωνίσματος έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του υπερδρομέα να ξεπερνά τον πόνο και την κούραση με πνευματική διαύγεια, εγρήγορση και μετουσίωση. Ο αγώνας αυτός θα προβάλει στη νεολαία τις αξίες της προσπάθειας, της καρτερίας, της επιμονής και του αγωνιστικού πνεύματος, ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής και ότι η θέληση είναι νικήτρια όταν επιστρατεύονται όλες οι σωματικές και πνευματικές δυνάμεις».







ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΔΙ

Στο ΑΒ Βασιλόπουλος υπάρχει
Δοχείο όπου μπορείς να ρίχνεις το τηγανισμένο λάδι.
Υπάρχει εταιρεία που το συγκεντρώνει και το μετατρέπει σε
Βιοκαύσιμα  :  http://www.revive.gr/ 

Είναι πολύ απλό : Χρησιμοποιήστε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι
Από coca cola π.χ. 2 lt όπου θα συγκεντρώνεται τα χρησιμοποιημένα
Λάδια και όταν γεμίσει κάνετε μια βόλτα από το ΑΒ και το αδειάζετε
Στον ειδικό κάδο.
Στο συγκεκριμένο super market λειτουργεί κέντρο ανακύκλωσης όπου
Μπορείτε επίσης να ανακυκλώνετε χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο,
μικρές ηλεκτρικές συσκευές, κινητά  τηλέφωνα, μπαταρίες.
Χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας... Αυτό είναι ένα από τα
μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.   Γιατί το κάνουμε?
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.

Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το
λάδι σε ένα  πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε
καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..

Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ
ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός
ατόμου σε
νερό για 14 χρόνια !!!.

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΑ ΜΜΕ  ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 20% ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ 'Η ΣΕ ΕΝΣΗΜΑ.
ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΑΥΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΡΑΜΙ.
ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 2000 & 3000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ 350 ΕΥΡΩ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ(ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ BLOGS

Ο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ

 φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν για την οικογένεια του

 μόνο!!!!!!
http://anti-ntp.blogspot.com/2010/10/blog-post_9384.html
 Άραγε,τι θα λένε για όσους δεν είπαν ΟΧΙ στην Τρόικα μετά από μερικές δεκαετίες;
Η απάντηση είναι πολύ εύκολη:Ό,τι θα λέγαμε κι εμείς για τους προγόνους μας,αν το 1940 είχαν πει ΝΑΙ ή είχαν δηλώσει παρών,απέναντι στην Ιταλική επίθεση.

«Κωδικός Μιμή»

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαγγελθεί σχέδιο για τη...

στήριξη των θέσεων εργασίας στο χώρο του Τύπου. Με άλλα λόγια σκέφτονται να στείλουν έναν πακτωλό εκατομμυρίων στα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι ασφαλώς τα Μέσα αυτά θα είναι όμηροι στη συνέχεια στις όποιες ορέξεις της εξουσίας.


Θα είναι προκλητικό να παρέμβει με αυτό τον τρόπο το κράτος για να «σώσει» έναν δοκιμαζόμενο από την κρίση κλάδο, όταν την ίδια ώρα ολόκληρη η χώρα έχει ανάγκη μιας ανάλογης αρωγής. Για ποιόν λόγο, άραγε, πέραν από τον προφανή της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, έχει νόημα μία τέτοια ενέργεια; Δεν είναι προκλητικό το κράτος να δείχνει κάθε φορά το φιλάνθρωπο πρόσωπό του επιλεκτικά μόνο απέναντι στον Τύπο και στις ΠΑΕ, όταν αρνείται τα φάρμακα στο συνταξιούχο που τα έχει απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή του;

Κι έπειτα, για ποιόν Τύπο μιλάμε; Στην Ελλάδα έχουμε πλειάδα εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, μεγαλύτερο αριθμό από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, που ζουν σχεδόν αποκλειστικά από την κρατική διαφήμιση ή από χαριστικές διατάξεις, όπως η υποχρέωση των επιχειρήσεων στην εποχή του internet να δημοσιεύουν σε εφημερίδες τους ισολογισμούς τους.

Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι επιδοτούμενος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. Γι΄ αυτό κι έχει φτάσει στα σημερινά του αδιέξοδα. Είναι ένας χρόνιος ασθενής που ζει μόνο με τη βοήθεια του αναπνευστήρα και με τον κίνδυνο να πάψει να αναπνέει αν κάποιος τραβήξει το καλώδιο από την πρίζα.

Είναι αστείο να ακούει κανείς τους πολιτικούς να κατακεραυνώνουν τη διαπλοκή, όταν οι ίδιοι την επιδιώκουν. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο ο Τύπος και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Πολύ φοβόμαστε ότι σε λίγο καιρό εμείς οι δημοσιογράφοι θα περπατάμε στο δρόμο και θα φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα, αν δώσουμε στον κόσμο την αίσθηση ότι δεν ελέγχουμε την εξουσία, όπως είναι ο ρόλος μας, αλλά είμαστε υπηρέτες της, τσιράκια της

Να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας; Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θα είχε νόημα να το θέσουμε αν το κράτος ακολουθούσε ανάλογη πολιτική και για άλλους δοκιμαζόμενους από την κρίση κλάδους. Αλλά δεν το κάνει, στο όνομα της Ελεύθερης Οικονομίας. Γιατί οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να αποτελέσουν την εξαίρεση;

Ευχόμαστε να μην προχωρήσει η «ρύθμιση» που γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να σωθούν για άλλη μία φορά με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων οι χρεοκοπημένοι εκδότες. Διότι και στο χώρο του Τύπου θα πρέπει να λειτουργήσει κάποτε, επιτέλους, ο ανταγωνισμός. Την ίδια ώρα που κάποιοι ζουν χάρη στην κρατική διαφήμιση, κάποιοι άλλοι μοχθούν για να κερδίσουν τον αναγνώστη. Επενδύουν χρήματα σε ανθρώπινο δυναμικό, σε νέες τεχνολογίες. Με την παρέμβαση του κράτους ισοπεδώνουμε κι αυτές τις σοβαρές προσπάθειες...

Σχόλιο apneagr: Σκεφτείτε ότι όλα τα παραπάνω τα γράφει ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος... Μπράβο στον κ. Θανάση Μαυρίδη που μας αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις και ότι δεν είναι όλοι δημοσιοΚάφροι στον χώρο του!

 

ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!

ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα - εδώ κατέβηκε το όριο, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.


Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.

Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες.

· Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.

· Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%

· Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%

· Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%


Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.

· 650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.

· 600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων ( ας θυμηθούμε λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδια των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)

· 6.500 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.

· 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.

· 16 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

· 8.767.147,03 εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο.

· 5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη - Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.

· Σε 14000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.

· Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.

· 25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ.

· 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου 
Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.

· Στις 7000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΘΑΠ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Παπαγεωργόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησής της για το καλό του καταναλωτή και της πατρίδας, λέμε εμείς ευρύτερα.

· Σε μόλις 5400 ευρώ ανέρχεται μόνο ο βασικός μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας ( όσο και του κάθε βουλευτή μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο). Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση (300 ευρώ) για κάθε συνεδρίαση.

Ευτυχώς επίσης δικαιούνται άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.

· Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ κλπ κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων και δεν διαψεύστηκαν ποτέ.
Τώρα "ψήνουν" ακόμη και τον απόδημο Ελληνισμό να στείλει κανένα "ψιλό" στον κουμπαρά που έφτιαξαν για την "διάσωση" της Οικονομίας που βέβαια δεν θα αποκαλύψουν ποτέ που πραγματικά θα καταλήξουν αυτά τα χρήματα.

Τα χρήματα του τηλεμαραθωνίου για τους πυρόπληκτους τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι του τραπεζικού λογαριασμού , κι ένας θεός ξέρει πόσα από αυτά κατέληξαν πραγματικά στο σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν....


Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε επίσης:


Τα 28 δισ. θα μπορούσαν να είχαν ξεχρεώσει όλους τους Έλληνες - Τώρα η αγορά ετοιμάζεται για το μεγάλο "κανόνι"


Tι πραγματικά συμβαίνει με το ευρώ - Μια πληροφορία που έχει κρατηθεί στο σκοτάδι

"Λεφτά υπάρχουν!"... Ναι, αλλά ποιοί τα έχουν ;;;


Δείτε τι σκέφτηκαν για να διασώσουν την Ελληνική Οικονομία - Να γιατί μας ζητούν οι Γερμανοί να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη !


Για να μην ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ - 90+1 μεγάλα σκάνδαλα !!!

Εκστρατεία επαιτείας και Εθνικού εξευτελισμού ξεκινά η κυβέρνηση!


Δείτε τι σκέφτηκαν για να διασώσουν την Ελληνική Οικονομία - Να γιατί μας ζητούν οι Γερμανοί να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη !

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Ο Παρακάτω πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.
 
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
 
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
 
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες 
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
 
- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
 
- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραική Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
 
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν 
σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
 
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
 
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια; 
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ κλτ...
 
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει. 
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους... 
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.
 
Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου,  με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
 
Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων
Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.
 
Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
 
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων 
 
Έχουμε 3 δεδομένα: 
1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.
  
ήταν καιρός για το τελικό  "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους 
 πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.
 
 
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
 
Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.
Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
 
1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
 
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
 
3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.
 
 
αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.
 
Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
 
Ο μαλάκας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...
 
 
Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να  τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.
 
Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...
 
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ (σας είχα στείλει τότε λεπτομέρειες).
 
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν",  ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν",  ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλα
 
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
  
Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).
 
Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ. 
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank. 
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
 
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;
 
 
ΟΜΠΑΜΙΑΣ και Δολάριο
 
Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β΄ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.
 
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι  αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
 
Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ"
και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
 
μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...
 
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας. 
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.
(σημείωση:  Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS
παγκοσμίως)
 
Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι) 
 
 
 
ΔΝΤ
 
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)
 
από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά. 
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα. 
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...
 
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;
 
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ  ή την Ιαπωνία.
ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...
 
 
 
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
 
Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέμματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε. 
 
Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοΈλληνα Ρωμιου. 
 
Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει.
 
Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.
 
Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk και http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα. Φοβούνται την άχνα...
 
 
πηγές:
 
 
 
 

ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Coca Cola...ένα δηλητήριο μέσα μας.
TΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ Coca Cola...
Tα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας...
20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια .....
.έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.
70 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...
Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?
Το αντίκτυπο?
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι
περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.
Μερικά παραδείγματα:
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?' Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!