Σελίδες

Ετικέτες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Για την κατάντια της χώρας φταίει κυρίως ο τύπος


Τόσο το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που -όπως έχει περιγραφεί – αφορά στο έλλειμμα ηγεσίας, πολιτικού προσωπικού, στρατηγικής ιδεολογικού προσανατολισμού ή ακόμη και νέας επίκαιρης εθνικής αφήγησης.

Αλλά και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, η κατάσταση, η πλήρης εικόνα, οι προοπτικές τα όσα έχουν συμβεί τα όσα έπονται.

Το έλλειμμα Δημοκρατίας η αμφισβήτηση της....

η κολοβή δικαιοσύνη η αίσθηση της μη ύπαρξης κράτους δικαίου.

Είναι σαφές νομίζω ότι όλα αυτά γεννιούνται από την έλλειψη πληροφόρησης και κυρίως από την προσπάθεια ενημέρωσης των ελλήνων με βάση προεπιλεγμένες σκοπιμότητες.

Για την ακρίβεια στην Ελλάδα η σκοπιμότητα φτιάχνει την είδηση και αυτό έδειξαν τόσο το σκάνδαλο Siemens, το λεγόμενο Βατοπαίδι, η χρεοκοπία της Ελλάδος, η τρόικα οι εκλογές τα νέα μέτρα μια απεργία που έγινε και δεν ακούστηκε και μια απεργία που ακούστηκε. Δεν αποτελεί κατλα την κρίση μου δικαιαολογία το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι ένα διαδεχόμενο πολιτικό παιχνίδι.

Είναι σαφές ότι όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν η ενημέρωση να είναι ενημέρωση.

Αν ίσχυε αυτό είναι νομίζω σαφές ότι η τύχη της Ελλάδος θα ήταν σήμερα διαφορετική και ίσως να μην απολύονταν Δημοσιογράφοι και να μην έκλειναν εφημερίδες.

Αλλά οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι καθημερινά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και ίσως να σκέπτονται ήδη ότι έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Στην Ελλάδα κύριοι η σκοπιμότητα φτιάχνει την είδηση και αυτό δεν είναι ενημέρωση.



http://kostasxan.blogspot.com/

ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!! ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ




4TH AMENDMENT UNDERCLOTHES
ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!! ΦΟΒΕΡΟ


Ονομάζονται  "4TH AMENDMENT UNDERCLOTHES
Τώρα υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε εσείς και τα δικαιώματα σας από τις  ακτίνες TSA X-ray χωρίς να μαλώνετε και να συγχύζεστε.  

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ!!



http://exypno.blogspot.com/

Μάθετε τα δικαιώματά σας σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές



Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δώσει ορισμένες πρακτικές οδηγίες για τα δικαιώματα που έχετε και το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.
Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο. Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην...
άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.

1. Εξακρίβωση στοιχείων

Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.

Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’ αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’ όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.

2.Σύλληψη

Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης

Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.

Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα

«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτό κατ’ αρχήν είναι σωστό, διότι θα ήταν παράλογο να έβλεπε π.χ. ένας αστυνόμος κάποιον βιαστή ή ληστή επί τω έργω και να έπρεπε να περιμένει να εκδώσει ο ανακριτής το ένταλμα! Ως τότε, ο δράστης θα είχε ήδη εξαφανισθεί.
Από την άλλη, όμως, η ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.

Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».

Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, μη δίνετε εξηγήσεις, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, μη λέτε καν «δεν ξέρω», μην υπογράφετε τίποτα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, οι ελληνικοί νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας δίνουν το δικαίωμα να μην δώσετε ΚΑΜΙΑ εξήγηση.
Να ζητάτε διαρκώς το δικηγόρο σας. Μη σταματήσετε να το απαιτείτε, μέχρι να σας επιτρέψουν να μιλήσετε μαζί του. Είναι πρωταρχικό δικαίωμά σας, είναι παράνομο να σας το στερήσουν! Μάλιστα, αν δεν έχετε δικηγόρο, είναι υποχρεωμένοι να σας διορίσουν έναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.

3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο

Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες».

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε πως ο οδηγός αυτός παρέχει νομικές συμβουλές σε πολύ απλό και πρακτικό επίπεδο, προσπαθώντας να σας «προετοιμάσει», ώστε να μη πανικοβληθείτε και προβείτε σε λόγια ή έργα που θα καταστήσουν χειρότερη τη θέση σας. Ο οδηγός αυτός ΔΕΝ αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ειδική νομική συμβουλή του δικηγόρου, που ο καθένας πρέπει αμέσως να καλέσει, σε περίπτωση κλήσης του από τις αρχές.
Ευελπιστούμε, ωστόσο, πως οι πρακτικές αυτές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες, καθώς «μπλεξίματα» με την αστυνομική αυθαιρεσία μπορεί να έχει ο καθένας, ακόμα και άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα. Και τότε θα διεξαχθεί ένας μικρός πόλεμος... η ψυχραιμία σας απέναντι στην αυθαιρεσία τους.

Της Έλλης Ισμαηλίδου,
Δικηγόρου Αθηνών

«Μαμά, δεν έχει νόημα»


Γράφει η Σ.Κ

«Μαμά, δε έχει νόημα» ήταν τα λόγια της μέσα από τους λυγμούς της «δεν έχει νόημα η προσπάθεια, ούτε θέλω να γίνω οδοντίατρος, αφού θα ναι μόνο οι τέσσερις τοίχοι κι εγώ, ούτε να κάνω παιδιά γιατί τα λυπάμαι ήδη! Φοβάμαι» Πρόκειται για ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια, που κάνει όνειρα για το μέλλον, που διαβάζει, ενημερώνεται, συμμετέχει, ερωτεύεται, κουτσομπολεύει, βάφεται, χορεύει, φλερτάρει, κάνει λάθη, μαθαίνει, μεγαλώνει,
σκέφτεται...σκέφτεται…. και τώρα να τι σκέφτεται!!!!

Είναι η κόρη μου, μόνο 16 χρονών! ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ να ναι όλοι αυτοί που ρούφηξαν στην απληστία τους τα όνειρά της .. κι αν είμαι εγώ που έφταιξα κι εγώ στο πυρ το εξώτερο να χαθώ…

Γιατί δεν είναι τα λεφτά, οι κόποι, που χάθηκαν,   δεν είναι που τσαλαπατιέται  η περηφάνια  των πολιτών, που βουλιάζει κάθε αξία, που σκορπάνε οι αγώνες, οι μνήμες, που σβήνει ο πολιτισμός ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ….. ΑΙΣΧΡΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ

Που νομίζετε ότι θα ζήσετε για πάντα, ανόητοι… δυστυχισμένοι που δεν μπορείτε να νιώσετε  λύπη, ούτε χαρά.. σας λυπάμαι μικρόψυχοι, κυνηγοί του τίποτα.. δεν εκλιπαρείτε για λίγο οίκτο , που δε νιώθετε τύψεις κι ενοχές να πιάσετε πάτο κοιτώντας τα μούτρα σας στον καθρέφτη .

Τι ηλίθιοι να νομίζετε πως θα ευτυχήσετε. Σας λυπάμαι που δεν μπορείτε να νιώσετε τα άσχημα, τα πικρά του κόσμου.. που αυτό το λέτε δύναμη αλλά είναι αναπηρία .Είστε ανάπηροι στο πνεύμα και στην ψυχή.. ΟΛΟΙ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ψευδόταν και θα πάρει το "Μουτζούρη".. Ο δικός μας ;;;

Δείτε τι λέει κ . Τρέμη για τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας:
"Μουτζούρη, θα πάρει τον Μουτζούρη με ότι συνεπάγεται αυτό στις επόμενες εκλογές...
Του καταλογίζουν ότι ψευδόταν όλο αυτό το διάστημα τους παραπλανούσε μέχρι τελευταία στιγμή έλεγε ότι δεν χρειαστεί να προσφύγουμε στον μηχανισμό...
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτήν την οργή να ξεχειλίζει, να ακούμε φράσεις που για εμάς είναι πρωτόγνωρες:  Να λένε στον πρωθυπουργό :Είσαι ζημιά για την χώρα, ντροπή σου, φύγε..."
Γιατί ΟΛΑ μα ΟΛΑ αυτά που αναφέρατε κα Τρέμη, μας θυμίζουν την δική μας περίπτωση και τον δικό μας πρωθυπουργό...
Ο Πρωθυπουργός μας δεν έλεγε ότι, το ΔΝΤ κόβει το μέλλον της χώρας ;
Ο Πρωθυπουργός μας δεν είπε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, δεν το έχουμε ανάγκη...";;
O Iρλανδός ψευδόταν, ο δικός μας τι έκανε;;;
Γιατί δεν βγήκατε τότε να πείτε για "Μουτζούρη", δεν τον ξέρατε τότε το "Μουτζούρη" τώρα σας προέκυψε.
Αν ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα πάρει το "Μουτζούρη".. Ο δικός μας τι θα πάρει ;;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_8083.html

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER;

Γράφει ο Νίκος Καρράς

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν ε΄ έφυγε ποτέ ΄! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!

Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γραψει το 1947 με τιτλο “Η βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα”, αποκάλυψε την υπαρξη της......
λεγόμενης “συμβασης cooper”(υπεγραφη το 1940 και ληγει το 2010 και ειμαι περιεργος να δω αν οι ξεφτιλισμενοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!
Υπαρχει στο υπουργειο βιομηχανίας και παραδιδεται-σαν “ιερο κειμενο”-απο υπουργο σε υπουργο!), βασει της οποιας τα λεγομενα “στρατηγικα ορυκτα” της Ελλαδας καθως και ο υδατινος μας πλουτος,τιθενται υπο την αιγιδα ενος Αμερικανικου consortium εταιρειων! Το αποτελεσμα αυτης της αποκαλυψης ηταν να τουφεκιστει ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιαννη το 1952! Απο τους 12 που ηταν για “ντουφεκι”, επελεξαν μονον 3, ενας εκ των οποιων ηταν και ο Μπατσης! Kαταλαβατε γιατι κανενας πολιτικος δεν αποτολμα να ακουμπησει τα παρθενα κοιτασματα ορυκτου πλουτου που βρισκονται στην Ελλαδα.Ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παραγουμε ουτε γραμμαριο ανοξειδωτου χαλυβα.
Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε μέχρι να τα δώσουν στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

olympia

Πώς ο Χαρδαβέλας “ξεβράκωσε” το Ελληνικό κράτος



Εχτες ο Χαρδαβελας ξεβρακωσε το μεταπολιτευτικο Ελληνικο κρατος. Καθηγητες Πανεπιστημιου με δικες τους ερευνες καθως και με Αμερικανικες και Γαλλικες μελετες απεδειξαν οτι η Ελλαδα ειναι γεματη φυσικο αεριο που αορατα χερια σταματανε καθε εξελιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλαμε για το Αιγαιο που ο “αειμνηστος” Ανδρεας σακατεψε στο Νταβος. Μιλαμε για…
κοιτασματα σε Κρητη και Ιονιο. Κοιτασματα που η νεα τεχνολογια απεδειξε οτι ειναι απιστευτου μεγεθους και αξιας.
Μονο στο κολπο του Μεσσαρα οι επιστημονες ειπαν οτι υπαρχουν 3 τρις κυβικα μετρα φυσικου αεριου! Αν δωθει η περιοχη σε εταιρεια και το Ελληνικο κρατος κρατησει το 20% θα εισρευσουν στα ταμεια του 170 δις ευρω και θα λυσει τοσο το χρεος οσο και για 50 χρονια το ενεργειακο θεμα της κεντρικης Ευρωπης! Δηλαδη αντι να πετσοκοβουμε μισθους θα μπορουσαμε να ξεκιναγαμε εξορυξεις που θα μας φορτωναν λεφτα και θεσεςι εργασιες για τα ναυπηγεια, τα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα, τα διυληστηρια κτλ. Θα σωζαμε την Ελλαδα χωρις να ματωσει ο Ελληνας! Στη Κρητη τρυπανε για νερο και βγαινει φυσικο αεριο. Υποθαλασσια ηφαιστεια στη περιοχη βγαζουν καθημερινα τεραστιες ποσοτητες.
Στη πρωτη εκπομπη για το θεμα, τον Απριλη ειχε παρεμβει ο υφυπουργος Μανιατης που προανηγγειλε τη δημιουργια Φορεα Υδρογοντανθρακων μεσα σε 2 εβδομαδες ωστε να αρχισει η συστηματικη προσπαθεια εκμεταλευσης. Χθες μετα απο τοσους μηνες ο Χαρδαβελας επικοινωνησε τηλεφωνικα με τον υφυπουργο Μανιατη για να δει τι γινεται με τον Φορεα και η απαντηση του Μανιατη ηταν “ουδεν σχολιο”!!!
Δεν ντρεπεστε ρε πολιτικαντηδες να υποσχεστε ουσιαστικα την οικονομικη σωτηρια της χωρας (διοτι αυτο σημαινει για την Ελλαδα η εξορυξη του φυσικου αεριου) ζωντανα στη τηλεοραση και μετα απο μηνες να κανετε τουμπεκι? Τι πιεσεις δεχθηκες υφυπουργε? Γιατι δεν τις κατονομαζεις? Γιατι δεν παραιτεισαι αν προδοτες ή συγκυριες δεν σου επιτρεπουν να επιτελεσεις το εργο για το οποιο πληρωνεσαι απο το υστερημα του λαου? Φυσικα ειναι γλυκια η καρεκλα και τα φραγκα. Ντροπη ρε!
Και φυσικα εκτος του σαπιου πολιτικου κοσμου που απο το 1974 θαβει καθε προσπαθεια εκμετάλλευσης του ορυκτου πλουτου εχουμε και τους δημοσιογραφους.Αλγεινη εντυπωση και ερωτηματικα προκαλει η μηδενικη αναφορα στο θεμα του Χαρδαβελα για το φυσικο αεριο απο τους συναδελφους του ακομα και απο το ιδιο του το καναλι το Alter! Δεν ασχολειται με το θεμα ουτε ο Αυτιας, ουτε ο Χατζηνικολαου! Για ποιο λογο?
Οι ξενοι γνωριζουν οτι ειμαστε το πλουσιοτερο σε ορυκτα μελος της ΕΕ (υπαρχει δημοσιευμενη μελετη). Ειναι τυχαια τα Μνημονια τα οποια συνυφαινονται με θεματα εθνικης κυριαρχιας? Οι ξενοι θελουν με την απειλη μη-καταβολης καποιας απο τις δοσεις, να μας παρουν για ενα κομματι ψωμι περιοχες γεματες σε καθαρο φυσικο αεριο (και πετρελαιο). Η Μπιρμπιλη ασχολειται με ανεμομυλους (Δον Κιχωτης ή εντεταλμενη υπηρεσια?) και ο λαος κοιμαται. Η Κυπρος με πολυ μικροτερα κοιτασματα ξεκινησε την εκμεταλλευση του φυσικου αεριου.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974!
ΠΙΕΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ!