Σελίδες

Ετικέτες

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αποκάλυψη: Το κράτος κερδίζει 1 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης...


Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έφτιαξε αυτό το γραφικό, όπου μια ματιά μπορούμε να καταλάβουμε που πάει το 1,493 που πληρώνουμε για βενζίνη, δηλαδή:

Τα 94,1 λεπτά στο κράτος
τα 43,4 στο διυλιστήριο
τα 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και
τα 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.

Δηλαδή, όταν γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:
31,5 ευρώ στο κράτος
14,5 στο διυλιστήριο
2,1 στις εταιρείες
1,8 στο βενζινάδικο.
 
 
 
 
 
http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/1.html
 
 
 

Ορκος-κατηγορώ: “Ορκίζομαι να μη σέβομαι όσους δεν το αξίζουν…”

Posted by olympiada 
Ορκίζομαι να μη σέβομαι όσους δεν το αξίζουν… Κάπως έτσι ξεκίνησε να εκφωνεί τον όρκο του κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος είναι και αυτός που κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία (8.53) από τους υπόλοιπους φοιτητές όλων των τμημάτων της σχολής. Πριν μάλιστα ξεκινήσει τον όρκο του ο φοιτητής φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «ορισμένοι από τους καθηγητές μας δεν είναι ”πεφιλημένοι”, ούτε και ζητάμε την ευλογία τους».
Την ίδια στιγμή συμφοιτητές του σήκωσαν μέσα στην αίθουσα τελετών ένα πανό με άκρως ειρωνικό περιεχόμενο, που έγραφε «Ορκίζομαι να ζω στον μικρόκοσμό μου, να σκύβω το κεφάλι, να μη βγω ποτέ στον δρόμο, να δίνω το χέρι σε αυτούς που μου κόβουν τα φτερά. Εχω ακαδημαϊκό ήθος».
Οπως ήταν φυσικό, η οργανωμένη αυτή αντίδραση των φοιτητών προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στο Ιδρυμα για να παρακολουθήσουν την τελετή (γονείς, συγγενείς και φίλοι), οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν τους λόγους διαμαρτυρίας των νέων.
Οπως τόνισε ο πτυχιούχος πλέον Διονύσης Ξυδιάς, ο λόγος της αντίδρασής του ήταν το γεγονός ότι ορισμένοι καθηγητές του απέρριψαν την αίτησή του να κάνει μεταπτυχιακό στο ίδιο τμήμα, λόγω διαφορών στις πολιτικές τους αντιλήψεις.
«Στο μεταξύ εγώ έκανα αίτηση και έγινα δεκτός στο Τμήμα Μηχανολόγων στο ΕΜΠ για μεταπτυχιακό στη Ρομποτική, αλλά η απόρριψη αυτή με είχε προσβάλει» υπογραμμίζει ο Δ. Ξυδιάς και συμπληρώνει: «Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση τα προσωπικά συναισθήματα είναι το λιγότερο. Ο στόχος της διαμαρτυρίας μου, την ημέρα της ορκωμοσίας, ήταν να πάψουν να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις μέσα στα ΑΕΙ. Θεωρούσα ότι το χρωστούσα σε αυτούς που μένουν πίσω. Ηταν χρέος μου».
Καθηγητής της σχολής τόνισε ότι δεν γνωρίζει την αιτία της απόρριψης του φοιτητή για μεταπτυχιακό, αλλά όπως εκτίμησε πιθανόν να μην πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια. Απαντώντας σε αυτό ο Διονύσης Ξυδιάς τονίζει ότι «και εγώ και ο συμφοιτητής μου Γιάννης Πάσχος (ο οποίος κατείχε τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία -7.25) πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις. Τα υπόλοιπα είναι ψέματα. Οι καθηγητές που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο είναι λίγοι, είναι όμως αυτοί που ασκούν εξουσία. Αυτούς λοιπόν τους καθηγητές ούτε τους σεβόμαστε ούτε θέλουμε την ευλογία τους».
ΕΘΝΟΣ
ΜΠΡΑΒΟ ρε Μάγκα